Informatie AtelierRoute 2016

DE KunstStad organiseert op 21 en 22 mei 2016 een AtelierRoute door de drie kernen (Langbroek, Cothen en Wijk) van de gemeente Wijk bij Duurstede. Deze (jaarlijks terugkerende) AtelierRoute voert u langs langs de ateliers / woonhuizen van kunstenaars die hier wonen en/of werken.

Het belooft dit jaar een boeiende route te worden met deelnemende kunstenaars van verschillende disciplines. Samen met de jaarlijkse KunstMarkt in oktober wordt het startschot gegeven voor twee jaarlijkse grote kunstmanifestaties (AtelierRoute en KunstMarkt). De maandelijkse KunstRoute sluit hier mooi op aan.

30 jaar nadat de KunstRoute langs de galeries door de toenmalige KunstKring '86 is gestart is er nu een mooi compleet aanbod ontstaan van kunst in de drie kernen. De galeries en kunstenaars werken optimaal samen.

DE KunstStad vraagt kunstenaars (ook zij die nog niet bij ons bekend zijn) zich op te geven voor deelname aan de AtelierRoute. Het uitgangspunt is dat kunstenaars die zich opgeven een (semi-)professionele achtergrond hebben.

De KunstStad neemt de organisatie van de AtelierRoute op zich. Wij zorgen voor registratie van de deelnemende kunstenaars. De KunstStad zal, indien u zich als deelnemer aan de Atelierroute aanmeldt, uw atelier opnemen in de route door de drie kernen (Cothen, Langbroek en Wijk). De route zal op diverse manieren gepubliceerd worden: pers, Facebook, website(s), een AtelierRoute-app, izi-Travel-app en een ouderwets papieren route-boekje.

Dit is een prachtige manier om uw werk in uw eigen informele omgeving onder de aandacht te brengen van kunstliefhebbers.

De route gaat over de drie kernen Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Om de bezoekers onderweg een rustpunt te verschaffen zullen zij bij deelnemende horeca een kleine versnapering kunnen nuttigen alvorens zij de route naar uw atelier hervatten.