• Home
  • Galeries
  • Extr'Art Kasteel Duurstede

kasteel duurstede

kasteelduurstede

Openingstijden voor de Donjon toren expositie zijn op zondagen van 11:00 tot 18:00 uur. Kasteel Duurstede is één van de oudste middeleeuwse kasteelruïnes van Nederland. Het is een sprookjesachtige locatie omringd door een slotgracht en alleen te bereiken via een ophaalbrug.

Maak een mooie wandeling door het prachtige kasteelpark en bekijk het kasteel met haar prachtige torens. In het kleine maar prachtige park om het kasteel zijn vele, meer dan 150 jaar oude, bomen.

De bijzondere ligging, ver weg van elk verkeerslawaai, de unieke kasteeltorens en de ruime binnenplaats maken Kasteel Duurstede bijzonder geschikt voor vele evenementen zoals huwelijken, feesten en zakelijke bijeenkomsten. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.
Kasteel Duurstede beschikt over een Green Key keurmerk.

OPENINGSDAGEN EN HORECA
In het seizoen kun je van dinsdag tot en met zondag terecht op het kasteeleiland, mits er op dat moment geen commerciële evenementen plaatsvinden. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je bovendien op het terras terecht voor een hapje en drankje. Wil je zeker weten dat het kasteel open is? Kom dan op zondag langs of informeer naar de mogelijkheden (06-53846210).

EXPOSITIES IN DE DONJON
DE KunstStad verzorgt maandelijks wisselende exposities van kunstenaars. De schilderijen en fototentoonstellingen zijn elke zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur te bekijken.

CULTUUR OP ZONDAG
Stichting Kasteel Cultureel organiseert en faciliteert op verschillende zondagen in het jaar culturele activiteiten in en rond het kasteel. Denk daarbij aan markten, muziekoptredens, theater en kinderactiviteiten. Bekijk de eerstvolgende evenementen (www.facebook.com/kasteelcultureel).

OPENINGSTIJDEN

Zondagmiddag van 11:00 uur tot 18:00 uur.

agenda

Paul Funcken

In het werk van Paul kun je een relatie met architectuur ontdekken. Zijn inspiratie haalt hij uit verlaten gebouwen en uit antieke of moderne architectuur. Hij maakt gebruik van vormelementen die hij op zijn manier vertaalt of in een ander perspectief plaatst. “De laatste twee jaar richt ik mij meer op primitieve en natuurlijke woonvormen. Over de hele wereld gebruikt men natuurlijke of gerecyclede materialen en dat vind ik heel fascinerend. Door mij hier op te concentreren kan ik de strakke en geometrische vormen loslaten. Ik werk veelal met het pure materiaal, gekenmerkt door de sober of weinig kleur gebruik.”

 IMG 0421 IMG 1118

Ad Jenner

Centraal in zijn thematiek staat de mens versus de hem omringende wereld. Zijn werk is niet gericht op dat ene moment maar het resultaat van een proces dat permanent voortduurt. Zijn vrije werk laat van begin tot op heden een organische ontwikkeling zien. Het maken van ieder beeld beschouwt hij als een reis die van begin tot eind beleefd en doorleefd moet worden. Tijdens die ontwikkeling houdt hij de eindbestemming dan ook zo lang mogelijk open in plaats van die van te voren vast te leggen.
 
Een recensent schreef naar aanleiding van een tentoonstelling dat hij een beeldtaal gebruikt die associaties met oude symbolen en beelden oproept, waardoor het een bijna religieus karakter heeft.
 
Het zoeken naar balans en evenwicht houdt hem voortdurend bezig; wat kun je weglaten waardoor je overhoudt wat je gaande houdt. Hoe kun je de balans vinden tussen spiritualiteit en waarmee je het in het leven moet doen? Hoe selectief kun je zijn in het weglaten? Wat is franje en wat is wezenlijk? Het gevoel de ratio, de buik en het hoofd probeert hij altijd in zijn werk te verweven.
 
Zijn zoektocht naar essentie komt tot uiting in de materialen die hij voor zijn vrije werk verkiest: steen en brons. Weerbarstige materialen met beperkte mogelijkheden dwingen hem zich te fixeren tot het onderwerp. Hij zoekt daarmee constant de uitersten van zijn mogelijkheden en beperkt zijn werk tot unica en kleine series.

balans hetpaar[2] IMG 0866[2]

Paul Balk

De inhoud van de schilderijen van de schilder Paul Balk die in de toren in Wijk bij Duurstede te zien zijn laten zich samenvatten met de volgende zin: "Het immanente beeld van niets, het wassend en krimpend geheugen, en weer niets."

2x2 3 2x2 4 60x60cm 1

route

WEBSITE