• Home
  • Nieuws
  • Dirck van Baburen

Dirck van Baburen...

Met de tentoonstelling Dirck van Baburen komt thuis viert Wijk bij Duurstede op 9 april 2017 na meer dan 400 jaar de terugkeer van haar grootste kunstenaar ooit. Tegen de historische achtergrond van kasteel Duurstede wordt een veelzijdig evenement georganiseerd rond de Wijkse kunstschilder. Behalve van de expositie zelf kan het publiek genieten van toepasselijke muziek, demonstraties van oude beroepen en tekenvaardigheden, toneel, een openbare lezing en hapjes en drankjes uit de tijd van Dirck Van Baburen.

Het evenement is een absolute aanrader voor liefhebbers van de schilderkunst van toen en een openbaring voor wie Dirck van Baburen nog niet kent. Noteer daarom 9 april in uw agenda. Een ieder is van harte uitgenodigd voor dit gratis toegankelijke cultuurfestival.

Tijdens de officiële opening van de expositie (13:00 uur) wordt een uniek schilderij op bijzondere wijze onthuld. Voor het eerst in Nederland te zien. Ben je er bij?

Dirck van Baburen komt thuis is een initiatief van de Wijkse fotograaf-journalist Leen Dekker, tevens auteur van het tentoonstellingsboek Dirck van Baburen, schilder van wereldfaam.

Kijk voor keer informatie op website: www.dirckvanbaburen.nl

Dirck van Baburen komt thuis is een initiatief van De Kunststad Wijk bij Duurstede, onderdeel van de stichting WijkNogLeuker.